www.spansoft.org

SpanSoft help and discussion forums.
It is currently Fri Aug 01, 2014 4:54 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Default UK timeline
PostPosted: Mon May 25, 2009 12:08 am 
Offline

Joined: Tue Jan 24, 2006 10:48 am
Posts: 78
Location: Derbyshire, UK
Hi Nick,

Experimenting with the timeline feature I deleted the default UK timeline, luckily I had made a copy. If I hadn't made a copy where could I recover it from without reinstalling Kith and Kin Pro V3? I cannot find a copy in "Data files" in the "Downloads" section of your web site.

The program creates a directory "KKPro" under "My Documents" where it saves the query files by default. This folder also contains some timeline files. If I save my query files in a different location and rename the "KKPro" directory the system creates another "KKPro" containing a "Default.rgn" file. How can I tell the system to create the "KKPro" directory in a different location?

John Wood


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 11:57 am 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2005 10:36 am
Posts: 577
Location: SpanSoft, Scotland
Hi John,

I would be interested to know how you managed to delete the default UK timeline; it should be impossible in the "Customize timeline" window :-)

The way to restore the default timeline is to delete all the "Timelines" and "TLEvents" files from the C:\KKPro3data folder and then reinstall K&KPro3.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 4:54 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 24, 2006 10:48 am
Posts: 78
Location: Derbyshire, UK
Hi Nick,

I did not set out to delete the Default UK timeline but I cleared it by the following commands:-

Select a family
View Timeline -> [CONTROL T]
Customise Timeline -> Right Click -> Customise
Right Click -> Clear -> Confirm Warning -> [Yes]
Close Customise Timeline Window
Selecting -> Historical events in the Timeline window now adds no extra events.


I restored it by restoring the backed up files into the C:\KKPro3data folder.

John Wood


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 7:34 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2005 10:36 am
Posts: 577
Location: SpanSoft, Scotland
Hi John,

Oh I see, you just cleared the timeline events, you didn't actually delete the timeline. That's OK.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 8:08 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 24, 2006 10:48 am
Posts: 78
Location: Derbyshire, UK
Hi Nick,

I also renames it. I know the renamed timeline cannot be deleted but the entries had all been erased. I was wondering how I would have restored them if I had not made a copy.

My second point was on the "KKPro" folder under "My Documents" . Are you saying that the "C:\KKPro3data" folder & the "My Documents\KKPro" folders are both required by the program even if I relocate the data folders from "C:\KKPro3data" & the saved queries from "My Documents\KKPro"?

John Wood


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 27, 2009 8:31 am 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2005 10:36 am
Posts: 577
Location: SpanSoft, Scotland
Hi,

Sorry, I forgot to respond to your second point.

That's correct both "C:\KKPro3data" and "My Documents\KKPro" folders must exist.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 12, 2011 12:30 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 12, 2011 12:11 pm
Posts: 1
Location: Australia
HI,

I would also like to know how I can relocate the program folders including the KKPro folder, timeline files and backup folder into a location other than the c:\ as I have limited memory on my unreliable comp and save the majority of my programs etc to an external drive. This also means I have the convenience that I can plug the external drive in anywhere and use the programs. Especially useful when a computer crashes ! This doesn't violate anything as I only have the one program on one drive. It just isn't the c:\. I can change the location of where the tree is saved, why not the other files ? Being tied to the one computer "brain" is extremely inconvenient!


I've tried to do this with Kith and Kin Pro V3 however keep getting the message "Feature unavailable - Timeline tables could not be opened." when I open the tree. The tree still opens and I have all my other information.

I believe this ties in partly to laschapas' query " . . .The program creates a directory "KKPro" under "My Documents" where it saves the query files by default. This folder also contains some timeline files. If I save my query files in a different location and rename the "KKPro" directory the system creates another "KKPro" containing a "Default.rgn" file. How can I tell the system to create the "KKPro" directory in a different location? . . ."

Thanks,

Juanita


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 12, 2011 12:48 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2005 10:36 am
Posts: 577
Location: SpanSoft, Scotland
Hi,

The timeline database files must reside in the "<Windows volume>\KKPro3Data" folder.

Kith and Kin Pro uses and creates some ancillary files in the "<My documents>\KKPro" folder. It is possible to change the location of the <My documents> folder in Windows, see: http://support.microsoft.com/kb/310147 (XP) or http://www.winhelponline.com/articles/95/1/How-to-move-the-special-folders-in-Windows-Vista.html (Vista/Win7).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 27, 2011 12:15 am 
Offline

Joined: Tue Jan 17, 2006 11:38 pm
Posts: 25
Location: Crowthorne, Berks
System: Windows XP Pro Sp2, K&K Pro v 3.1.0
I have just come across this thread referring to keeping the KKProv3 data on different drives.

I'm not sure if I'm missing something in the query, but I have my databases on two physically different drives the KKPro executable program resides on one and I can open any of the files in either of the data folders.

Local Disc C:\Program Files\Kith and Kin Prov V3
C:\KKPro3Data
and
RAIDSPACE D:\KKPro3Data28Feb2010

As far as I recall I just pasted the data folder into the drive and browsed with KKP to access the family file I wanted.

Rodney Fry


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group